Egg-fried rice och kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod rätt som känns lite orientalisk, enkel att tillaga

Ingredienser

  • 250 g kycklingfilé i bitar
  • 3 dl basmatiris
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 uppvispade ägg
  • 1 msk soja
  • 2 msk socker
  • 1/4 tsk vitpeppar
  • 1 skivad gul lök
  • 2 tomater i bitar
  • 1 hackad vårlök
  • gurka
  • färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Koka riset och stek under tiden kycklingen och vitlök i lite olja i en stor stekpanna. 2. Tillsätt det kokta riset i stekpannan tillsammans med soja, socker och lite vitpeppar, fräs några min. 3. Slå över äggen och rör ordentligt tills äggen har stelnat. 4. Blanda i tomat, lök och vårlök. 5. Dekorera med gurka och färsk koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tiadina 20 augusti 2008

    Detta är verkligen jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben