California kyckling

Serverar: 4 portioner

Mycket uppskattad kycklingrätt!

Ingredienser

  • Sås
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 1½ dl apelsinjuice
  • 2 msk torrt vitt vin
  • 1 msk maizenamjöl
  • ½ smulad hönsbuljongtärning
  • 900 g kyckling
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 avokado
  • 1 påse flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till såsen i en liten skål och ställ åt sidan.
    2. Hetta upp en wok över stark värme till den ryker. Tillsätt oljan och stek den finhackade vitlöken under omrörning i 30 sekunder. Tillsätt de strimlade paprikorna, stek och rör i ca 2 minuter. Ta upp dem. Stek köttet i omgångar under omrörning ca 2-3 minuter. Ta upp det emellan.
    3. Lägg köttet tillbaka i woken och lägg även i grönsakerna. Dra dem åt sidorna och tillsätt såsen. Koka upp under omrörning tills den tjocknar. Tillsätt avokado och mandelflagorna. Koka i en minut. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben