Camillas fisksoppa

Serverar: 4 portioner

God krämig fisksoppa. Jag som inte brukar vara så förtjust i fisk älskade den! Men för att kompromissa här hemma tog vi bort rotsellerin och la till en extra potatis, hoppade över paprikan och tog mera curry.

Ingredienser

  • 120 g strimlade eller tärnade morötter
  • 80 g rotselleri i tärningar
  • 100 g paprika
  • 100 g purjo
  • 100 g tärnad potatis
  • 1-2 msk curry
  • 1 l fiskbuljong
  • 1 dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk citronsaft eller 2 citroner saft + skal
  • 1 msk vetemjöl
  • 400 g torsk
  • 10 g dill
  • 10 g gräslök
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 100 g skalade räkor
  • Instruktioner

    1. Fräs morötter, selleri, paprika och purjolök. Tillsätt curry, potatis och fiskbuljong.
    2. Koka grönsakerna till de nästan är mjuka. Tillsätt grädde, crème fraiche och citron. Red av med vetemjölet.
    3. Lägg i fisken skuren i bitar. Låt soppan sjuda till fisken är färdig.
    4. Tillsätt dill och gräslök och smaka av med salt och peppar.
    5. Garnera med räkor och servera med knäckebröd.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (1)

    dimish 5 juli 2010

    Följer receptet och det blir perfekt varje gång! Soppan är numera pojkvännens favoriträtt! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben