En lätt dessert som passar efter en kraftig huvudrätt.
Ingredienser
5 dl färskpressad apelsinsaft (5-7 apelsiner)
1 dl Campari
2 dl vit sirap
2 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
Garnering
Riven choklad
Citronmeliss
Noblesse chokladskivor
Instruktioner
Dela apelsinerna och pressa ut saften. Spara åtta halvor till serveringen. Gröp ur dem. Blanda apelsinsaften med Camparin och sirapen och ställ in i frysen ca 4 timmar eller tills röran blivit halvfrusen.
Vispa äggvitorna hårt och blanda ihop med massan och vaniljsocker.
Ställ in i frysen och låt frysa helt. Det är bra att göra detta i god tid, gärna dagen före, eftersom det tar ganska lång tid innan det blir helt fryst p.g.a. Camparin.
Fyll apelsinhalvorna med sorben och strö över riven choklad. Dekorera med en kvist citronmeliss och en skiva Noblesse choklad.