Nötfylld apelsin med marängtäcke

Serverar: 2 portioner

Söt men ändå en fräsch dessert som går snabbt att göra och är läcker att servera. 150 kcal/portion

Ingredienser

  • 2 apelsiner
  • 1 msk russin
  • 1 msk strödadlar
  • 2 torkade aprikoser, strimlade
  • 10 hasselnötter, hackade
  • 1 krm nystött kardemumma
  • 1 msk äggvita
  • 1 msk socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär den ena apelsinen tvärsöver i två halvor och skär ut fruktköttet med en liten tandad kniv. Skär eventuellt av en tunn skiva av bottnen så att halvan kan stå stadigt.
    3. Skär det urgröpta apelsinköttet och den andra apelsinen i hinnfria klyftor. Blanda allt fruktkött med torkad frukt, nötter och kardemumma. Fyll de urgröpta halvorna med frukten.
    4. Vispa vitorna till ett fast skum i en ren, torr skål. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är tjock och blank. Klicka marängen över apelsinhalvorna.
    5. Gratinera mitt i ugnen 5-7 minuter tills marängen fått fin färg. Servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben