Jordgubbssmoothie med apelsin
Frukt, mjölk och yoghurt mixas med lite glass, vilket ger en krämig drink som både vuxna och barn älskar.
Ingredienser
1 l jordgubbar
2 apelsiner
1 tsk färskpressad citronsaft
1 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
2 dl iskall mjölk
4½ dl lättyoghurt
4 kulor citron- eller vaniljglass, ca 200 g
Instruktioner
- Skölj och ansa jordgubbarna. Låt dem rinna av på hushållspapper. Spara fyra jordgubbar med stjälkfäste, skär en skåra i botten och dekorera fyra höga glas med jordgubbarna. Ställ glasen i kylskåpet.
- Halvera apelsinerna. Skär en fin apelsinskiva, dela den i fyra bitar och lägg bitarna åt sidan. Pressa apelsinhalvorna. Lägg jordgubbar, citronsaft, florsocker och vaniljsocker i en mixer eller matberedare och mixa till en puré.
- Häll apelsinsaft, mjölk och yoghurt i jordgubbspurén och mixa. Mixa ner glassen och häll genast upp den krämiga drinken i de kylda glasen. Dekorera med apelsinbitarna, sätt i sugrör och servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)