Jordgubbssmoothie med apelsin

Serverar: 4 portioner

Frukt, mjölk och yoghurt mixas med lite glass, vilket ger en krämig drink som både vuxna och barn älskar.

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 2 apelsiner
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl iskall mjölk
  • 4½ dl lättyoghurt
  • 4 kulor citron- eller vaniljglass, ca 200 g
  • Instruktioner

    1. Skölj och ansa jordgubbarna. Låt dem rinna av på hushållspapper. Spara fyra jordgubbar med stjälkfäste, skär en skåra i botten och dekorera fyra höga glas med jordgubbarna. Ställ glasen i kylskåpet.
    2. Halvera apelsinerna. Skär en fin apelsinskiva, dela den i fyra bitar och lägg bitarna åt sidan. Pressa apelsinhalvorna. Lägg jordgubbar, citronsaft, florsocker och vaniljsocker i en mixer eller matberedare och mixa till en puré.
    3. Häll apelsinsaft, mjölk och yoghurt i jordgubbspurén och mixa. Mixa ner glassen och häll genast upp den krämiga drinken i de kylda glasen. Dekorera med apelsinbitarna, sätt i sugrör och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben