Apelsinmarinerad fläskkotlett med paprikatapenade

Serverar: 8 portioner

Goda fläskkotletter att bjuda på.

Ingredienser

  • 8 Scan Piggham fläskkotletter
  • 4 apelsiner
  • Apelsinmarinad
  • 1 dl koncentrerad apelsinjucie
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • Skal av 2 apelsiner
  • 2 röda chilifrukter, finhackade
  • Paprikatapenade
  • 2 röda paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till marinaden.
    2. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll på marinaden. Låt marinera i kyl i minst 30 minuter.
    3. Dela paprikorna och kärna ur dem. Skär i klyftor, lägg på plåt och vänd dem i lite olja.
    4. Rosta i ugn 225°C, 10-15 minuter. Lägg paprikan i en plastpåse, låt svalna och skala den sedan.
    5. Mixa paprika, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
    6. Grilla kotletterna på medelvärme, ca 3 minuter på varje sida.
    7. Låt köttet vila inlindat i folie innan det serveras tillsammans med paprikatapenade, grillade apelsinhalvor och till exempel potatisklyfor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben