Cannelloni fyllda med basturökt skinka, spenat och ädelost

Serverar: 4 portioner

Smarriga cannelloni som sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

  • 1 paket färsk pasta, 250 g
  • 200 g basturökt skinka
  • 2 gula lökar
  • 1 ask bladspenat, 80 g
  • 150 g ädelost
  • 4 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 100 g riven parmesanost
  • 1 huvud isbergssallad
  • ½ gurka
  • 2 tomater
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Strimla skinka och bladspenat. Skala och hacka löken. Stek skinkan med lök tills löken mjuknar. Tillsätt spenat och stek ytterligare 4 minuter. Smula ner ädelosten och smaka av med svartpeppar.
    2. Låt grädden reduceras med en tredjedel i en kastrull på svag värme. Tillsätt rivenost, muskotnöt och mjölk. Smaka av med salt. LInda in den färska pastan i en blöt handduk, låt ligga några minuter.
    3. Sätt ugnen på 175 grader.
    4. Lägg sedan ut plattorna och klicka en stor matsked av ädelostfyllningen längs ena kanten. Rulla sedan ihop dem och lägg i en ugnsform. Slå på gräddmjölken över och baka i ugnen i 30 minuter.
    5. Skölj och skär isbergssallad, skär gurka och tomat i bitar. Blanda vinäger med olivolja i en bunke.
    6. Servera till cannellonin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben