Det här är en variant av en klassisk italiensk rätt, orecchiette med broccoli, sardeller och vitlök. Här används romanescobroccoli eller blomkål i en gratäng. Smakerna är fantastiska! Ett recept från Jamie Oliver.
Ingredienser
500 g broccoli, sköljd och delad i buketter
500 g romanescobroccoli eller blomkål, delad i buketter
Olivolja
7 vitlöksklyftor, skalade, tunt skivade
Bladen från en liten knippa timjan
1 burk sardeller i olja, avrunna, hackade, oljan sparad
2-3 torkade röda chilifrukter, smulade
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
5 dl passerade tomater
Rödvinsvinäger
5 dl crème fraiche
200 g parmesanost, finriven
16 cannellonirör
Bladen från en liten knippa basilika
200 g mozzarella
Extra fin jungfruolja
4 nävar rucolablad, sköljda, avrunna
1 citron