Cannelloni med kyckling

Serverar: 6 portioner

Canneloni är pastarör som man i Italien fyller med alla möjliga läckerheter. Här fylls de först med en härlig kycklingröra, innan de gratineras i en välsmakande sås med riven parmesan över.

Ingredienser

  • 500 g kycklingbröst skurna i ca 2 cm stora tärningar
  • 1 finhackad gul lök
  • 1/4 tsk timjan
  • 4 msk torr vermouth
  • ½ l hönsbuljong
  • 300 g keso
  • 6 msk parmesanost
  • 250 g kokt och finhackad grönkål
  • Svartpeppar
  • Rven muskotnöt
  • 30 g smör eller margarin
  • 4 msk vetemjöl
  • ½ l mjölk
  • 12 cannellonirör
  • Instruktioner

    1. Blanda kycklingtärningar, lök, timjan och vermouth i en skål. Låt allt marinera i minst 30 min. 2. Sila ner marinaden i en kastrull. Häll i hönsbuljong och koka upp vätskan. Tillsätt kycklingköttet och sjud det i ca 4 min. Tag upp kycklingen och spara buljongen. 3. Lägg kycklingen i en matberedare och kör försiktigt tills allt är finhackat, Tillsätt keso, 4 msk parmesanost och grönkål och kör allt igen. Smaksätt med peppar och riven muskot och låt stå. 4. Smält matfettet i en stor kastrull. Vispa ner mjöl och låt småfräsa i 2 min. Häll i buljongen och koka upp. Rör om noggrant, så att såsen blir klimpfri. Häll i mjölk och låt sjuda sakta i 15 min. 5.Lägg cannellonirören i 4 l kokande vatten. Efter 15 min kan du provsmaka. Tag upp pastan och låt den svalna i kallt vatten. Fyll varje rör försiktigt med kycklingblandningen. Lägg rören i en ugnsäker form. 6. Häll över såsen. Strö över resten av parmesanosten och grädda under folie under grillen i ca 5 min tills den får fin färg. Servera med en fräsch grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben