Cannelloni med kyckling

Serverar: 4 portioner

En italiensk klassiker i ny tappning. Tre sorters ost, kyckling, bacon och tomat gör denna rätt till en riktig smakupplevelse.

Ingredienser

  • 200 g cannelloni
  • 100 g bacon
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 gula lökar
  • 3 morötter
  • 400 g kycklingbröst
  • 1 msk olja
  • 1 burk (800 g) hela tomater
  • 1 1⁄4 dl kycklingbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • 300 g lätt philadelphiaost
  • 2 ägg
  • 2 dl riven parmesanost
  • 250 g mozzarellaost
  • 1 msk smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Skär baconet i strimlor. Skala vitlök, lök och morötter och hacka dem fint. Skölj och/eller torka av kycklingbrösten. Tärna sedan köttet fint.
    2. Hetta upp oljan i en gryta och bryn baconet knaprigt. Tillsätt vitlök, lök och morötter och bryn ca 3 min. Tillsätt kycklingköttet och bryn det runt om.
    3. Dela ev tomaterna, tillsätt dem sedan i pannan. Häll i buljongen. Smaka av med salt och peppar. Låt det sjuda utan lock i ca 30 min.
    4. Mosa philadelphiaosten med en gaffel och blanda ner äggen och 1 dl av parmesanosten. Skär mozzarellaosten i tärningar.
    5. Lägg 2 msk mozzarellaost åt sidan och blanda resten i ostsmeten. Ta kycklinggrytan från värmen och blanda ner ostsmeten. Blanda väl.
    6. Sätt ugnen på 200°C. Fyll cannellonin med blandningen. Lägg resten av blandningen i en ugnsfast form. Lägg cannellonin ovanpå. Strö över resten av parmesan- och mozzarellaosten. Klicka över matfett. Ställ in i ugnen 45min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pingu 8 februari 2011

    Supergott! Serverade din cannelloni då maken fyllde år och önskat sig pastabuffé. Alla 17 släktingar blev överförtjusta i cannellonin. Detta gör vi absolut fler gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben