Captain Jack Sparrow Cupcakes

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Cupcakes inspirerade av vår berömda piratkapten

Ingredienser

  • Cupcakes
  • 2 ägg
  • 2½ dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 225 g vetemjöl
  • 115 g råsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk bakpulver
  • 100 g 70 % choklad
  • 75 g margarin
  • 2 msk mörk rom
  • Glasyr
  • 60 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kokosflingor
  • 2 msk mörk rom
  • 300 g florsocker
  • 100 g philadelphiaost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader och sätt i muffinsformar i en muffinsplåt. Hacka chokladen grovt. Smält margarinet. Blanda samman alla torra ingredienser. Vispa äggen lätt och häll därefter i mjölken och det smälta smöret. Rör om. Gör en fördjupning i mitten av de torra ingredienserna och häll i vätskan. Rör om tills mjölet är upplöst. Häll i mörk rom och rör om. Fördela smeten i muffinsformarna, ungefär 2/3 av formen ska vara fylld med smet. Grädda i cirka 20 minuter i mitten av ugnen tills de är fasta och har fått fin höjd. Låt svalna.
    2. Vispa smör, vaniljsocker, kokos, rom och en tredjedel av florsockret smidigt. Vispa ner philadelphiaosten och sedan resten av florsockret i omgångar. Spritsa glasyren på cupcakesen och dekorera med en chokladsnäcka och tuttifruttipärlor
    3. Yo Ho!

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    len006 7 juni 2011

    Så otroligt goda! Den mörka romen är som pricken över i. Gäster älskade dem.

    Jaylen 25 februari 2012

    Dessa har blivit mina favorit muffin. Ett litet tips om man som jag inte gillar philadelphiaost i glasyr eller för att enklare göra dem laktosfria. Ta bort philadelphiaosten och öka (det laktosfria) smöret till 150g och minska florsockret till 260g så blir glasyren bra.

    kastela 11 juni 2012

    Riktigt goda och enkla att göra. Vilken god kombination av kokos och rom. Klart en femma.

    guardianlinda 11 juni 2012

    Hej! ville fråga ifall det finns ngt annat jag kan använda istället för rom, eller kan man skippa den helt? De ser supersmarriga ut/Mvh Linda

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben