Caribbean seafood burger

Serverar: 4 portioner

En burgare som smakar sommar. Koriander, chili, vitlök och lime har blivit många svenskars favoritsmaker och den heta ketchupen passar perfekt för att runda av dessa ganska skarpa smaker.

Ingredienser

  • 500 g laxfilé, skinn- och benfri
  • 2 msk Heinz hot ketchup
  • 2 dl räkor, skalade
  • 3 msk koriander, färsk, hackad
  • 2 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 3 lime
  • 1 msk limejuice
  • Salsa
  • 1 mango
  • 2 röda paprikor, rostade och skalade (konserv)
  • 2 msk blekselleri, tärnad
  • 1 tsk färsk koriander, finhackad
  • 1 grön chili, fint tärnad
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk juice från lime
  • 1 msk Heinz chilisås
  • Salt
  • Peppar
  • Garnityr
  • 4 isbergssalladsblad
  • 1 paket babyspenat
  • 4 bifftomat, skivor
  • Rödlöksskivor, smaksatta med rödvinsvinäger
  • Bröd
  • Ljust dinkelbröd
  • Instruktioner

    1. Burgare: Hacka den färska koriandern och chilin. Pressa vitlöken. Riv skalet av tre lime. Mixa laxfiléerna och blanda den mixade fisken med övriga ingredienser. Forma till fyra burgare och stek eller grilla.
    2. Salsa: Skala och tärna mangon. Tärna den rostade paprikan. Blanda ingredienserna. Salta och peppra.
    3. Rosta bröden och fördela grönsakerna på bottenbrödet. Lägg på burgaren. Blanda ihop alla ingredienser till salsan och toppa burgaren med det. Lägg lock på.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    frucaos 4 januari 2009

    God, men räkorna försvann helt, så dem kan man nog skippa (och spara några kronor). Salsan är helt nödvändig, utan den blir det rätt smaklöst, men med den blir det väldans mumsigt. Vi hade inte fått med oss mangon, tog inlagda persikor istället, och det blev gott. Kommer definitvt plocka fram receptet när sommaren kommer!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben