En burgare som smakar sommar. Koriander, chili, vitlök och lime har blivit många svenskars favoritsmaker och den heta ketchupen passar perfekt för att runda av dessa ganska skarpa smaker.
Ingredienser
500 g laxfilé, skinn- och benfri
2 msk Heinz hot ketchup
2 dl räkor, skalade
3 msk koriander, färsk, hackad
2 röd chili, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
3 lime
1 msk limejuice
Salsa
1 mango
2 röda paprikor, rostade och skalade (konserv)
2 msk blekselleri, tärnad
1 tsk färsk koriander, finhackad
1 grön chili, fint tärnad
1 msk olivolja
2 msk juice från lime
1 msk Heinz chilisås
Salt
Peppar
Garnityr
4 isbergssalladsblad
1 paket babyspenat
4 bifftomat, skivor
Rödlöksskivor, smaksatta med rödvinsvinäger
Bröd
Ljust dinkelbröd
God, men räkorna försvann helt, så dem kan man nog skippa (och spara några kronor). Salsan är helt nödvändig, utan den blir det rätt smaklöst, men med den blir det väldans mumsigt. Vi hade inte fått med oss mangon, tog inlagda persikor istället, och det blev gott. Kommer definitvt plocka fram receptet när sommaren kommer!