Carinas härliga chokladkaka

Serverar: 1 portioner

Chokladkakor är också något man aldrig kan få för många recept på!

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • ½ dl sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g riven choklad
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en 2-litersform.
    2. Smält matfettet. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt sirap, grädde och riven choklad. Blanda mjöl och bakpulver och blanda det med ägg-sockersmeten. Tillsätt sist det smälta matfettet. Häll smeten i formen och grädda 45 minuter eller tills kakan släpper kanterna. Låt gärna kakan stå till sig 3-4 dagar.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (2)

    TweetyPie 20 december 2009

    En riktigt smarrig kaka!

    MilliKarp 12 april 2010

    nam nam! det var riktigt gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben