Carinas kladdkakemuffins med chokladkräm
Serverar: 15-20 portioner
Dessa muffins är SÅ goda att ha i frysen! Ta fram en kvart innan servering, så de fortfarande är kalla! Riktiga kalasmuffins som alla i vår släkt älskar!
Ingredienser
Kladdkakemuffins
2 ägg
3 dl ströocker
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1½ dl vetemjöl
100 g smält avsvalnat smör
Chokladkräm
100 g smält smör
4 msk strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk kakao
1 dl grädde
1 dl mjölk
Instruktioner
- Kladdkakemuffins:
Sätt ugnen på 160 grader.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggfluffet.
Klicka ut smeten i muffinsformar.
Grädda ca15 min
Låt svalna.
- Gör chokladkrämen medan muffinsen svalnar. Om du börjar med chokladkrämen för tidigt finns det risk att krämen skär sig.
- Chokladkräm:
Smält smöret.
Rör ner resten.
Sjud under omrörning tills den tjocknar.
Klicka ut krämen på de avsvalnade muffinsen.
- Frys direkt och ta fram 10-15 min innan servering. Ska ätas kalla!
Liknande recept
Kommentarer (0)