Carinas kladdkakemuffins med chokladkräm

Serverar: 15-20 portioner

Tid: 1 timme

Dessa muffins är SÅ goda att ha i frysen! Ta fram en kvart innan servering, så de fortfarande är kalla! Riktiga kalasmuffins som alla i vår släkt älskar!

Ingredienser

  • Kladdkakemuffins
  • 2 ägg
  • 3 dl ströocker
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 1½ dl vetemjöl
  • 100 g smält avsvalnat smör
  • Chokladkräm
  • 100 g smält smör
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk kakao
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Kladdkakemuffins: Sätt ugnen på 160 grader. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggfluffet. Klicka ut smeten i muffinsformar. Grädda ca15 min Låt svalna.
    2. Gör chokladkrämen medan muffinsen svalnar. Om du börjar med chokladkrämen för tidigt finns det risk att krämen skär sig.
    3. Chokladkräm: Smält smöret. Rör ner resten. Sjud under omrörning tills den tjocknar. Klicka ut krämen på de avsvalnade muffinsen.
    4. Frys direkt och ta fram 10-15 min innan servering. Ska ätas kalla!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben