Carins marinerade fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 12 timmar

Underbart god marinerad fläskfilé som passar till alla festliga stunder. Kall rätt som passar bra på sommaren! En riktig klassiker! Lätt att förbereda en dag innan festligheterna.

Ingredienser

  • 500-600 g fläskfilé i hel bit
  • 1 dl olivolja
  • 2-3 msk balsamvinäger
  • 1 kruka färsk basilika
  • 6 st soltorkade tomater
  • 1 gul lök
  • 3 st finhackade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugnsbaka fläskfilén i 150 grader i 40 minuter och låt svalna. Blanda olja, vinäger, hackad basilika, hackade soltorkade tomater, löken samt vitlöken. Saksätt marinaden med salt samt vitpeppar. Häll marinaden i en 3 liters plastpåse alternativt en fryspåse och lägg i köttet. Låt köttet ligga i marinaden i minst 10 timmar. Skär i fina tunna skivor och lägg upp fint på ett serveringsfat.
    2. Serveras gärna med en krämig potatisgratäng. OBS! Häll ej bort marinaden, den är underbart god att servera tillsammans med köttet!

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    Googliat 5 januari 2009

    Väldigt bra recept, gott och superbra! Tack!!!!

    wivson 5 april 2009

    Supergott!!!! Här vid Solviks fhsk har vi serverat den flera gånger vid festliga tillfällen. Ändringar som jag har gjort - steker fileern först - sedan in i ugnen och tempar köttet till 70 g. Det varma köttet (hela fileer) läggs i marinaden. In i kylen.Köttet suger upp marinaden allt eftersom det kallnar. Vi använder rapsolja istället och till 1 dl olja ½ dl balsamvinäger. MUMS!

    eke85 15 mars 2010

    Mycket gott!!! Släng inte marinaden...den va som pricken över i:et! Full poäng!

    541002 23 maj 2010

    Mycket god och lätt att göra. Rekommendera den varmt. Komer att göra detta många gånger till .

    magnil78 21 oktober 2010

    Verkligen jättegott!!!

    annikab1 16 december 2010

    Gjorde detta till gästerna på våran dotters namngivning och det var mycket uppskattat. Tack för att du delar med dej av detta goda recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben