Underbart god marinerad fläskfilé som passar till alla festliga stunder.
Kall rätt som passar bra på sommaren!
En riktig klassiker!
Lätt att förbereda en dag innan festligheterna.
Ingredienser
500-600 g fläskfilé i hel bit
1 dl olivolja
2-3 msk balsamvinäger
1 kruka färsk basilika
6 st soltorkade tomater
1 gul lök
3 st finhackade vitlöksklyftor
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
Ugnsbaka fläskfilén i 150 grader i 40 minuter och låt svalna.
Blanda olja, vinäger, hackad basilika, hackade soltorkade tomater, löken samt vitlöken.
Saksätt marinaden med salt samt vitpeppar.
Häll marinaden i en 3 liters plastpåse alternativt en fryspåse och lägg i köttet.
Låt köttet ligga i marinaden i minst 10 timmar.
Skär i fina tunna skivor och lägg upp fint på ett serveringsfat.
Serveras gärna med en krämig potatisgratäng.
OBS! Häll ej bort marinaden, den är underbart god att servera tillsammans med köttet!
Supergott!!!! Här vid Solviks fhsk har vi serverat den flera gånger vid festliga tillfällen. Ändringar som jag har gjort - steker fileern först - sedan in i ugnen och tempar köttet till 70 g. Det varma köttet (hela fileer) läggs i marinaden. In i kylen.Köttet suger upp marinaden allt eftersom det kallnar. Vi använder rapsolja istället och till 1 dl olja ½ dl balsamvinäger. MUMS!
eke8515 mars 2010
Mycket gott!!! Släng inte marinaden...den va som pricken över i:et! Full poäng!
54100223 maj 2010
Mycket god och lätt att göra. Rekommendera den varmt. Komer att göra detta många gånger till .
magnil7821 oktober 2010
Verkligen jättegott!!!
annikab116 december 2010
Gjorde detta till gästerna på våran dotters namngivning och det var mycket uppskattat. Tack för att du delar med dej av detta goda recept.
Väldigt bra recept, gott och superbra! Tack!!!!
Supergott!!!! Här vid Solviks fhsk har vi serverat den flera gånger vid festliga tillfällen. Ändringar som jag har gjort - steker fileern först - sedan in i ugnen och tempar köttet till 70 g. Det varma köttet (hela fileer) läggs i marinaden. In i kylen.Köttet suger upp marinaden allt eftersom det kallnar. Vi använder rapsolja istället och till 1 dl olja ½ dl balsamvinäger. MUMS!
Mycket gott!!! Släng inte marinaden...den va som pricken över i:et! Full poäng!
Mycket god och lätt att göra. Rekommendera den varmt. Komer att göra detta många gånger till .
Verkligen jättegott!!!
Gjorde detta till gästerna på våran dotters namngivning och det var mycket uppskattat. Tack för att du delar med dej av detta goda recept.