Carlssons Laxtallrik

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

LAX-tallrik med enkellagad och kalorifattig hollandaisesås.

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • ½ fiskbuljong
  • 1 msk margarin
  • ½ pressad citron (ca 2 cl citronsaft)
  • 2 dl lättmjölk
  • Peppar
  • Salt
  • 10-15 skalade räkor
  • 1 bit djupfryst laxfilé
  • Instruktioner

    1. Vira in laxbiten aluminiumfolie och sätt in i ugn på 200 i 1 timme Bryn margarinet försiktigt i kastrull och ställ av den när det smällt Vispa ner äggulorna Värm med svag värme (får ej koka). Vispa hela tiden och tillsätt mjölk, fiskbuljong och citronsaften. Smaksätt med salt och peppar Lägg i räkorna
    2. Serveras med kokt potatis, gärna med tomater och sallad med.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben