Crepes Romaine

Serverar: 4 portioner

Den legendariske köksmästaren Julius Carlsson har komponerat "Crepes Romaine". Lövtunna och frasiga franska pannkakor fylls med en delikat svensk fyllning av bl.a. lax och kryddgrönt.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk smält smör eller olja
  • 2,5 dl mjölk
  • Smör eller margarin till gräddningen
  • Fyllning
  • 150 g rökt lax
  • 3 hårdkokta ägg
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör eller margarin till formen
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, vetemjöl och salt till en jämn smet. Tillsätt smält smör eller olja och späd med mjölken, lite i taget, under vispning.
    2. Grädda 8 tunna crepes i en stekpanna, ca 15 cm i diameter. Låt dem svalna på smörpapper.
    3. Skär laxen i små tärningar och hacka äggen ganska fint. Blanda lax, ägg, dill och gräslök med crème fraiche och smaka av med lite nymald svartpeppar.
    4. Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop dem. Placera dem i en smord, ugnssäker form och strö över riven ost. Gratinera i 250 grader, 15-20 minuter, tills ytan fått vacker, gyllenbrun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben