Cassata siciliana

Denna kakan måste vara förföriskt god!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl färskost t.ex. Keso eller Kesella
  • ½ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk grovt hackad kanderad frukt eller 1 ask kaktärningar, 65 g
  • 1 ½ dl hackad blockchoklad
  • Eventuellt 2 msk Strega eller annan likör
  • Chokladkräm
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g blockchoklad
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175ºC. Smörj och bröa en avlång form som rymmer ca 1,5 l.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda ca 40 min. Stjälp upp och låt svalna.
    3. Vispa grädden, blanda med färskost, socker, vaniljsocker, frukt eller kaktärningar, choklad och eventuellt likör.
    4. Skär kakan i tre bottnar och varva gräddblandningen mellan bottnarna.
    5. Värm grädden till krämen. Lägg i chokladen och kaffepulvret och låt smälta på svag värme. Rör hela tiden. Låt svalna lite. Bred krämen runt tårtan. Spara eventuellt lite och ställ i kylen tills den stelnat. Spritsa dekorationer.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben