Snabb cassata

Fryser du cassatan i portionsglas tar det bara 1 1/2 timme tills de är frusna, lika lång tid som det tar att färdigställa middagen. Vill du förbereda flera timmar i förväg, ställ cassatan 1/2 timme i kylen före servering så blir den krämig och god.

Ingredienser

  • 2,5 dl vaniljvisp
  • 4 msk marsalavin
  • 1 msk florsocker
  • 1 dl mandel
  • 1 dl cocktailbär
  • 75 g mörk choklad
  • Till garnering
  • 25 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa vaniljvispen med vin och socker till en fluffig smet.
    2. Rosta mandeln i het, torr stekpanna under omrörning, låt den svalna något och hacka eller strimla den. Dela cocktailbären något och hacka chokladen.
    3. Blanda vaniljvispen med det hackade och häll upp i portionsglas eller formar. Ställ i frysen minst 1 timme.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben