Cassata är en italiensk glassklassiker som i originalversionen innehåller gräddglass varvad med likörmarinerad frukt, vispgrädde och marängsmet. Här är den förenklad med färska jordgubbar, hackad choklad och knapriga små bitar av mandelskorpor.
Ingredienser
2 äggulor
½ dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 dl gräddfil
3 msk koncentrerad apelsinjuice
3 dl jordgubbar
25 g mörk choklad
100 g italienska mandelskorpor eller mandelbiskvier
Instruktioner
- Rör äggulor och florsocker poröst. Vispa grädden. Rör ner äggsmet, gräddfil och juice.
- Hacka jordgubbar, choklad och skorpor. Rör ner i smeten.
Häll smeten i en rund skål och täck med plastfolie. Frys glassen i minst 4 timmar.
- Stjälp upp glassen på ett fat och låt stå i rumstemperatur i cirka 30 minuter. Servera eventuellt med några jordgubbar till.
Liknande recept
Kommentarer (0)