Cassataglass

Serverar: 4 portioner

Cassata är en italiensk glassklassiker som i originalversionen innehåller gräddglass varvad med likörmarinerad frukt, vispgrädde och marängsmet. Här är den förenklad med färska jordgubbar, hackad choklad och knapriga små bitar av mandelskorpor.

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • ½ dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl gräddfil
  • 3 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 3 dl jordgubbar
  • 25 g mörk choklad
  • 100 g italienska mandelskorpor eller mandelbiskvier
  • Instruktioner

    1. Rör äggulor och florsocker poröst. Vispa grädden. Rör ner äggsmet, gräddfil och juice.
    2. Hacka jordgubbar, choklad och skorpor. Rör ner i smeten. Häll smeten i en rund skål och täck med plastfolie. Frys glassen i minst 4 timmar.
    3. Stjälp upp glassen på ett fat och låt stå i rumstemperatur i cirka 30 minuter. Servera eventuellt med några jordgubbar till.

    Liknande recept

    4 h 18 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben