Cassataglass

Serverar: 4 portioner

Tid: 4 timmar 18 minuter

Gott

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • ½ dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl gräddfil
  • 3 msk konc apelsinjuice
  • 3 dl jordgubbar, 150 g
  • 25 g mörk choklad
  • 100 g italienska mandelskorpor eller mandelbiskvier
  • Instruktioner

    1. Rör äggulor och florsocker poröst. Vispa grädden. Rör ner äggsmet, gräddfil och juice. Hacka jordgubbar, choklad och skorpor. Rör ner i smeten. Häll smeten i en rund skål och täck med plastfolie.
    2. Frys glassen i minst 4 timmar. Stjälp upp glassen på ett fat och låt stå i rumstemperatur att mjukna ca 30 min. Servera ev med några jordgubbar till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben