Cassataglass

Serverar: 8 portioner

Italienarna är världsberömda för sin goda glass.

Ingredienser

  • 6 äggulor
  • 1 florsocker
  • 5 dl vispgrädde
  • Smaksättning
  • ca 130 g finhackad kakfyllning
  • ca 100 g finhackade sherrybär
  • ca 3/4 dl finhackade russin
  • ca 3/4 dl skalad finhackad sötmandel
  • 3/4 dl rom eller apelsinlikör (eller essens)
  • Instruktioner

    Lägg kakfyllning, sherrybär, russin och mandel i sprit eller essens ca 1 timme. Vispa gulor och socker vitt och pösigt. Blanda ner smaksättningen. Vispa grädden till hårt skum och vänd ner den i krämen. Slå den i en lämplig form och frys. Beräkna ca 3-4 timmar i frysen.

    Liknande recept

    4 h 18 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben