Börja med dressingen. Lättast är att göra den i mixer. Då är det bara att ösa ner samtliga ingredienser till dressingen och köra tills det blir en jämn sås.
Om du är mer för handarbete så börjar du med att mosa sardellerna ordentligt med en gaffel.
Blanda moset med senapen, vinägern och äggulorna.
Vispa ner olivoljan så att det blir en slät sås.
Plocka köttet av kycklingen och skär eller riv i munsbitar. (Du kan givetvis i stället servera hela kycklingdelar till salladen.)
Rosta brödskivorna.
Dela vitlöksklyftan och gnid in det rostade brödet med vitlök.
Skär brödet i tärningar.
Lägg upp salladen på tallrikar. Lägg kyckling ovanpå och strö över brödtärningar. Ringla över dressing och tälj till sist parmesanflisor över anrättningen.
Varianter:
Mozzarella, kalkon, kokt potatis. Det är ett fritt land. Du bestämmer.
Gott att dricka till:
Vinägerdressing är en effektiv vinmördare så mineralvatten är ett vettigt val.