Champagne Cupcakes

Serverar: 12 portioner

Extra festliga cupcakes med champagne i som toppas med en len chokladfrosting och färska jordgubbar.

Ingredienser

  • 100 g osaltat smör, rumsvarmt
  • 2½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal och saft av 1 lime
  • 1 dl mjölk, 3%
  • 1 dl champagne
  • 3 ägg, rumsvarma
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Chokladfrosting
  • 100 g osaltat smör, rumsvarmt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl florsocker
  • 200 g färskost, t ex Philadelphia
  • 50 g vit choklad, smält
  • Garnering
  • Färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa smör, socker, vaniljsocker samt limeskal och -saft tills det blir ljust och fluffigt. Tillsätt mjölk, champagne och ägg, lite i taget, under omrörning tills smeten går ihop.
    3. Blanda de torra ingredienserna och sikta och vänd ner dem i smeten. Klicka ut smeten i cupcakesformar. Grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem svalna.
    4. Frosting: Vispa smöret med vaniljsocker och florsocker i 10 minuter tills det blir fluffigt och vitt. Vispa färskosten i en annan skål tills den är krämig och klumpfri. Vänd ner den i smöret. Vänd ner den smälta chokladen i omgångar och blanda till en len frosting.
    5. Fyll frostingen i en spritspåse med valfri tyll. Spritsa frostingen på cupcakesen och garnera dem gärna med färska jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben