Champagne- och örtrisotto i parmesankorg

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Festligt värre.

Ingredienser

  • 3 schalottenlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl risottoris
  • 1 ´hönsbuljong, tärning
  • 6 dl vatten
  • 1 dl champagne, eller torrt vitt vin
  • 3 krm örter, smulade, blandade, t ex rosmarin, timjan, mejram
  • 2 msk basilikablad, finhackade
  • 0,5 dl parmesanost, färskriven
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • Tillbehör
  • 4 parmesankorgar
  • Instruktioner

    1. Skala, finhacka och fräs löken mjuk och glansig i olivoljan i en gryta. Blanda i riset och fräs under omrörning 1–2 min. Lös buljongtärningen i kokande vatten.
    2. Späd riset med ca 1/2 av buljongen. Koka på svag värme och rör om då och då. Rör ner resterande buljong i omgångar.
    3. Häll i champagnen och koka tills riskornen är nätt och jämnt mjuka, ca 20 min. Blanda i örterna och låt dem koka med de sista 10 minuterna.
    4. Ta grytan från värmen, rör ner basilika och ost. Servera risotton i parmesankorgar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben