Kycklingspett med örtrisotto

Serverar: 4 portioner

Goda spett tillsammans med en krämig örtrisotto blir en härlig och festlig middag!

Ingredienser

  • 12-16 träspett
  • Örtrisotto
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5-6 dl grönsaksbuljong
  • ½ dl torrt vitt vin
  • 1 msk smör
  • 2 dl arborioris
  • ½ dl olivolja
  • 1 dl fint riven parmesanost
  • Nymald svartpeppar
  • ½ dl hackad färsk rosmarin
  • ½ dl hackad färsk basilika
  • ½ dl hackad färsk timjan
  • Kycklingspett
  • 900 g kycklingfilé
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 röd chili
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Servering
  • Parmesanost
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Lägg spetten i blöt.
    2. Skala och hacka lök och vitlök. Koka upp buljong och vin. Hetta upp smöret i en tjockbottnad kastrull. Fräs löken mjuk, tillsätt riset och fräs ytterligare 1 minut. Häll på lite av den varma vinbuljongen. Låt risotton puttra under ständig omrörning på mycket svag värme utan lock i totalt ca 20 minuter.
    3. Rör ner buljongen lite i taget under kokningen. När riset känns krämigt är det klart. Rör ner olivolja, fint riven parmesanost och svartpeppar. Blanda ner de färska örterna.
    4. Skär kycklingfiléerna i långa, smala bitar. Hacka chilin. Rör ihop olivolja, hackad chili, rosmarin, salt och peppar och lägg i kycklingen. Låt stå i 15 minuter. Trä sedan upp kycklingbitarna på blöta spett och grilla dem ett par minuter på varje sida, tills de är genomstekta.
    5. Servera gärna med extra parmesanost och lite olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben