Indiska kycklingspett

Serverar: 16 portioner

Maten blir roligare och ännu godare när den träs på spett.

Ingredienser

  • 16 minispett
  • 500 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
  • 1 1/2 dl matyoghurt
  • 1 msk curry
  • 1/2 msk garam masala
  • 1/2 tsk salt
  • 16 st små träspett
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingfiléerna i långa bitar. Smaksätt yoghurt med curry, garam masala och salt. Lägg i kyckling, blanda om och låt marinera ca 1 timme i kylen.
    2. Låt träspetten ligga i vatten ca 15 min. Trä upp kycklingen. Grilla över glöd eller på högsta värme i övre delen i ugnen med ugnsluckan öppen, 2-3 min per sida.
    3. Servera med sallad, gurka och en klick yoghurt smaksatt med färsk mynta. Indiskt naanbröd eller pitabröd är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben