Kycklingspett med vinbärssås

Serverar: 4 portioner

Lyxigt gott för vardag och fest. Smalmatsrecept.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 paprika
  • Marinad
  • 2 msk olja
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 2 krm grovmalen peppar
  • Vinbärssås
  • 4 dl kraftig buljong, steksky + fond
  • 3 msk svartvinbärsgelé
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk hackad persilja
  • 2 tsk potatismjöl utrört i lite vatten
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader. Skär kycklingen i bitar. Ansa och skär paprikan i bitar. Blanda marinaden och lägg ner kycklingen i den, låt dra en stund.
    2. Trä upp kycklingkött och paprikabitar på blötlagda trägrillspett. Lägg spetten på ett ugnssäkert fat. Stek mitt i ugn i 20 minuter, vänd spetten då och då.
    3. Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull, koka upp under omrörning, smaka av med lite salt och peppar.
    4. Servera med ugnsstekta potatisklyftor och ex. en sallad på 1 apelsin, 4 tomater och basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben