Champagnemousse med mango eller hallon

Serverar: 10 portioner

Gör mossen med mango eller hallon smak

Ingredienser

  • 250g fryst, tinad mango eller hallon
  • 3 ägg
  • 1½ vispgrädde
  • 1½ dl vit sirap
  • 3 gelatinblad
  • 3 msk strösocker
  • 1 ¾ dl mousserande vin eller champagne
  • Passionsfrukt och eller hallon till garnering
  • Instruktioner

    1. Mixa mango/hallon slätt i en matberedare. Passera genom en finmaskig sill. ställ åt sidan Separera äggulorna från vitorna i två olika bunkar. vipa vitorna till ett hårt skum med elvisp. Tillsätt sirapen, fortsätt vispa ca 1 min Blötlägg gelatinbladen 5 min kallt vatten. Vispa grädden fluffig. Blanda gulor, socker och 2msk vin i en kastrull på svag värme och vispa tills blandningen blir tjock och krämig. Ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i krämen Rör i resten av vinet lite i taget Vänd ner krämen i äggvitorna. Vänd ner mangon eller hallon puren och sist grädden. Rör försiktigt till en jämn mousse.
    2. Fördela moussen i glas. Ställ i kylen mist i 4 timmar Ta ut moussen 30 min före servering Garnera med passionsfrukt och hallon pudra över ev med florsocker

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben