Champinjonstuvad kasslergratäng

Serverar: 2 portioner

Jag hade en bit kassler över och hittade lite i skafferiet som blev gott i gratängen.

Ingredienser

  • 6 skivor kassler, stekta
  • 1 burk Abbas champinjonstuvning, 200 g
  • Ca ½ dl grädde
  • Salt
  • 1 liten burk hela champinjoner, 200 g
  • Riven ost
  • Tillbehör
  • Jasminris
  • 2 ananasringar i bitar
  • Instruktioner

    1. Stek 6 kasslerskivor så de får lite färg. Lägg dem sedan i en liten gratängform.
    2. Rör ihop champinjonstuvningen och grädden till lagom konsistens, salta lite.
    3. Häll stuvningen över kasslerskivorna. Häll bort spadet från de hela champinjonerna och strö champinjonerna över gratängen. Strö till sist över riven ost och sätt in i ugnen på 175-200º i 15 minuter, alltså lika länge som riset tar för att bli färdigt.
    4. Dela ananasringar i mindre bitar. Jag hade knäckebröd och mjölk till maten - perfekt middag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben