Charlies kyckling

Serverar: 4 portioner

Tips! Grilla gärna kycklingen istället. Såsen passar även utmärkt när du grillar kött eller hamburgare.

Ingredienser

  • 1 kyckling, ca 1 kg, eller 1 kg kycklingdelar
  • Sås
  • 3 msk smör eller margarin
  • 4 msk finhackad lök
  • 1,5 dl tomatketchup
  • 4 msk farinsocker
  • 2 msk senap
  • 2 msk vatten
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk Worcestershiresås
  • 2 krm salt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Några droppar Red Hot Sauce eller tabasco
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i bitar och torka av med hushållspapper. Lägg kycklingbitarna i en ugnssäker form.
    2. Sås: Smält matfettet i en kastrull och fräs löken några minuter. Blanda ner ketchup, farinsocker, senap, vatten, vinäger, Worcestershiresås, salt, vitlök och ev Red Hot Sauce eller tabasco. Låt alltsammans koka några minuter.
    3. Pensla kycklingdelarna med såsen och stek dem i mitten av ugnen i 200-225 grader, ca 40 minuter eller tills de är genomstekta. Pensla då och då med såsen.
    4. Servera kycklingen med ex. kokt ris, stekta tomater och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben