Charlotte Russe med bäjersk kräm
Ett 50-tals recept, fick det när jag gick på husmodersskola.
Ingredienser
1 sats rulltårta
Bäjersk kräm
50-75 g strösocker
1 dl vatten
1 tsk vaniljsocker
50 g blockchoklad
5 gelatinblad
3 ½ dl vispgrädde
Instruktioner
Smält blockchokladen, tillsätt vatten och socker. De blötlagda gelatinbladen smältes och blandas med blockchokladen och den vispade grädden tillsätts.
Skär rulltårtan i 1½ cm tjocka skivor och kläd en glasskål med dem, häll i krämen och låt det stelna.
Liknande recept
Populär Charlotte russe
4
8-10
Charlotte Russe kaka
Plommon glöggkompott - kräm
30 min
6
Kräm
5
15 min
2
1
Insalata russa
4
Ostgratinerad kycklingfilé à la kräm
5
4
2
Sill à la Russ
30 min
4-6
Äppelpaj med vitchoklad kräm
2
1
Chokladpudding
4.5
10
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!