Charlotte Russe med bäjersk kräm

Ett 50-tals recept, fick det när jag gick på husmodersskola.

Ingredienser

  • 1 sats rulltårta
  • Bäjersk kräm
  • 50-75 g strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g blockchoklad
  • 5 gelatinblad
  • 3 ½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Smält blockchokladen, tillsätt vatten och socker. De blötlagda gelatinbladen smältes och blandas med blockchokladen och den vispade grädden tillsätts.
    2. Skär rulltårtan i 1½ cm tjocka skivor och kläd en glasskål med dem, häll i krämen och låt det stelna.

    Liknande recept

    5
    15 min
    2
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben