Cheddargratinerad kyckling

Serverar: 4 portioner

Att gratinera kycklingdelar är ju väldigt praktiskt, då kan rätten förberedas och stå färdig...och sen bara skjuss in i ugnen...

Ingredienser

  • 400 g kycklingbröst
  • 1 msk smör
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 200 g rökt skinka
  • 100 g cheddarost
  • 1 röd paprika
  • 1 dl hönsbuljong, tärning+vatten
  • 1 dl riven cheddarost
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Tina kycklingbrösten. Skär varje bröst i skivor tvärsöver.
    3. Smält matfettet i en stekpanna. Bryn köttet i matfettet. När detta är ljusgult och har slutat skumma. Strö på paprikapulver och rör om.
    4. Lägg över kycklingköttet i portionsformar. Salta och peppra.
    5. Tärna skinkan, osten och paprikan. Fördela detta över kycklingen. Häll på buljongen. Strö på riven ost.
    6. Gratinera i ugn 225 grader i ca 20 minuter.
    7. Servera med en blandad sallad och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben