Cheescakemuffins med citron
Den här mäktiga muffinsen, med fin smak av kanel och citron, har amerikanskt ursprung. Färskostfyllningen ger det lilla extra - varsågod och prova.
Ingredienser
100 g margarin
2 ägg
2 dl strösocker
1½ dl matlagningsyoghurt
2 tsk kanel
2½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Rivet skal av ½-1 citron
Fyllning
ca 100 g färskost
Garnering
Florsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 C. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
- Tillsätt matfett, matlagningsyoghurt, kanel, mjöl blandat med bikarbonat samt rivet citronskal.
- Placera/sätt formar i muffinsformens hål eller i en långpanna. Fördela smeten i formarna. Fyll inte formarna mer än till 3/4 med smet.
- Lägg en klick färskost mitt i varje muffins. Använd två skedar så är det enklare att klicka i färskosten i muffinssmeten.
- Grädda muffinsen i den nedre delen av ugnen 12-15 minuter.
- Låt kakona svalna något i pannan innan de flyttas över till bakgaller. Sikta över florsocker före serveringen.
Liknande recept
Kommentarer (0)