Cheescakemuffins med citron

Serverar: 12 portioner

Tid: 45 minuter

Den här mäktiga muffinsen, med fin smak av kanel och citron, har amerikanskt ursprung. Färskostfyllningen ger det lilla extra - varsågod och prova.

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1½ dl matlagningsyoghurt
  • 2 tsk kanel
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • Rivet skal av ½-1 citron
  • Fyllning
  • ca 100 g färskost
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 C. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
    2. Tillsätt matfett, matlagningsyoghurt, kanel, mjöl blandat med bikarbonat samt rivet citronskal.
    3. Placera/sätt formar i muffinsformens hål eller i en långpanna. Fördela smeten i formarna. Fyll inte formarna mer än till 3/4 med smet.
    4. Lägg en klick färskost mitt i varje muffins. Använd två skedar så är det enklare att klicka i färskosten i muffinssmeten.
    5. Grädda muffinsen i den nedre delen av ugnen 12-15 minuter.
    6. Låt kakona svalna något i pannan innan de flyttas över till bakgaller. Sikta över florsocker före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben