Cheeseburgare.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Klassisk snabbmat när den är som bäst!

Ingredienser

  • 0.5 st gul lök
  • 600 g nötfärs
  • 1 st ägg
  • 1 msk worchestersås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st rödlök
  • 1 st tomat
  • 0.25 st isbergssalladshuvud
  • 8 skivor formfranska
  • 3 msk smör eller margarin
  • 8 skivor cheddarost
  • Dressing
  • 0.5 st gul lök
  • 2 dl majonnäs
  • 0.5 msk chilisås
  • 2 msk bostongurka
  • Instruktioner

    1. 1. Skala och finhacka löken. Blanda hälften av löken, färs, ägg och worchestersås i en bunke. Salta och peppra och låt vila en stund.
    2. 2. Blanda resten av löken med majonnäs, chilisås och bostongurka till dressingen.
    3. 3. Skala och skiva rödlöken tunt. Skiva tomaten. Skölj och strimla salladen.
    4. 4. Stek brödskivorna gyllenbruna i hälften av matfettet i en stekpanna.
    5. 5. Forma färsen till fyra hamburgare och stek dem på hög värme i resten av matfettet tills de blivit gyllenbruna och helt genomstekta, cirka 1-2 minuter på varje sida.
    6. 6. Lyft upp hamburgarna och lägg på ostskivorna direkt. Lägg sen sallad, tomat, rödlök, hamburgare och dressing mellan brödskivorna.
    7. 7. Servera hamburgarna direkt med senap, HP sås, chilisås och bostongurka som tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    hannesftw 1 februari 2010

    Tackar :)

    Lillill 27 augusti 2010

    Supergoda hamburgare! Dressingen gjorde jag på Lätt Crème Fraiche mexican chili istället för majonäs och det blev väldigt gott. Kommer att göra detta recept igen, garanterat.

    Relaterade Artiklar

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben