Cheesecake med äpple och kanel

Serverar: 8-10 portioner

Detta cheesecake recept har blivit inspirerat av Bragos nya kexvariant med äppel och kanel.

Ingredienser

  • Botten
  • 2 pkt Bragokex med äpple/kanel
  • Ca ½ dl flytande margarin
  • Fyllning
  • 600 g philadelphiaost
  • 1½ dl socker
  • 4 ägg
  • 200 g mascarponeost
  • 300 g cream cheese
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 3 dl Jo Lättdryck Äpple/Citron
  • 3 msk gelatinpulver
  • Garnering
  • 2-3 dl kokosflingor, rostade
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt flytande margarin och mixa till en massa. Tryck ut massan i en springform, 26 cm i diameter. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
    2. Vispa philiadelphiaost och socker fluffig och smidig med elvisp. Tillsätt äggen, ett åt gången, vispa kraftigt ca 1 min efter vart tillsatt ägg.
    3. Rör ut gelatinpulvret i ½ dl lättdryck i en stor mugg. Låt det stå och svälla ca 5 min. Ställ muggen i en kastrull med hett vatten och rör om tills all gelatin är upplöst. Ställ muggen åt sidan.
    4. Tillsätt mascarponeost, cream cheese och vaniljsocker i ostsmeten och vispa till allt är väl blandat. Häll i resten av lättdrycken och rör om. Häll försiktigt gelatinblandningen i fyllningen under fortsatt vispning på låg hastighet.
    5. Tag ut formen från frysen och häll fyllningen över den frysta kexbottnen. Låt cheesecaken stå i kylen tills fyllningen är nästan stelnad.
    6. Rosta kokosflingor gyllenbruna i en torr het stekpanna. Strö kokosflingorna över den nästan stelnade fyllningen. Ställ in formen i kylen i gen och låt den stå över natten tills fyllningen har stelnat helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben