Cheesecake med Baileys

Serverar: 8-10 portioner

Underbart god. Unna dig detta !

Ingredienser

  • 16 havreflarn
  • 50 g smält smör
  • 5 blad gelatin
  • 250 g philadelphiaost
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl Bailey’s Irish Cream
  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl vispad grädde
  • 1,5 dl starkt kaffe
  • 3 sockerbitar
  • Instruktioner

    1. Mixa havreflarnen med det smälta smöret. Tryck ner i en 24 diameters kakform. 2. Blötlägg gelantinet i rikligt med vatten. 3. Vispa philadephiaosten med mascarponen och Bailey’s. 4. Vispa ägg och socker pösigt. 5. Smält 3 gelatinblad med 3 msk av philadelfiablandningen. Vänd ner grädden och äggvispet i resten av philadelfiablandningen. Avsluta med att blanda i det smälta gelatinet. 6. Häll upp i formen och ställ kallt i 4-5 timmar. 7. Smält de 2 sista gelatinbladen med kaffet och sockerbitarna. Låt svalna och häll över kakan när gelén börjar bli lite seg. 8. Skär upp kakan med vass kniv som doppats i varmt vatten eller värmts över gaslåga så får du riktigt fina snitt. Lycka till!

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben