Cheesecake med björnbär

En av de godaste jag ätit och den blir otroligt vacker. Bjöd på den här på jobbet och den fick toppenbetyg, i princip alla bad om receptet.

Ingredienser

  • Botten
  • 250 g digestivekex
  • 100 g smör
  • Fyllning 1
  • 225 g halvtinade osockrade björnbär
  • 600 g philadelphiaost
  • 3 stora ägg
  • 1 dl strösocker
  • Fyllning 2
  • 3 dl créme fraiche
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smula kexen (går lättast i matberedare). Smält smöret och blanda med kexen. Tryck ut smulorna i botten på en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Grädda botten i mitten av ugnen i ca 5 min.
    2. Blanda ingredienserna till fyllning 1 i matberedare. Kör till en jämn smet och häll ned i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min tills smeten stelnat.
    3. Blanda créme fraiche med strö- och vaniljsocker. Bred på och grädda ytterligare 5 min. Låt kallna. Görs med fördel dagen innan.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (1)

    Braxen 2 mars 2011

    Har bakat denna sedan 1999 Då jag hittade receptet i Allt om mat (11maj 1999). Familj, släkt och vänner ÄLSKAR denna cheesecake!

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake med persikor
    Cheesecake är en engelsk kaka som består av en kräm på en kexbotten...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben