En av de godaste jag ätit och den blir otroligt vacker. Bjöd på den här på jobbet och den fick toppenbetyg, i princip alla bad om receptet.
Ingredienser
Botten
250 g digestivekex
100 g smör
Fyllning 1
225 g halvtinade osockrade björnbär
600 g philadelphiaost
3 stora ägg
1 dl strösocker
Fyllning 2
3 dl créme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smula kexen (går lättast i matberedare). Smält smöret och blanda med kexen. Tryck ut smulorna i botten på en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Grädda botten i mitten av ugnen i ca 5 min.
- Blanda ingredienserna till fyllning 1 i matberedare. Kör till en jämn smet och häll ned i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min tills smeten stelnat.
- Blanda créme fraiche med strö- och vaniljsocker. Bred på och grädda ytterligare 5 min. Låt kallna.
Görs med fördel dagen innan.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Cheesecake med persikor
Cheesecake är en engelsk kaka som består av en kräm på en kexbotten...
Har bakat denna sedan 1999 Då jag hittade receptet i Allt om mat (11maj 1999). Familj, släkt och vänner ÄLSKAR denna cheesecake!