Går det att tröttna på cheesecake? Nej, det är inte möjligt! Den här kesellafyllningen är lite lättare än den traditionella, men minst lika god.
Ingredienser
Botten
100 g smör
3 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
1 tsk kardemumma
1 msk kallt vatten
Fyllning
500 g kesella , 10 %
1 dl strösocker
3 ägg
2 msk färskpressad citronsaft
Hallongelé
3 gelatinblad
2 pkt , 400 g , frysta hallon
2 msk socker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Hacka samman smör, mjöl, socker och kardemumma, för hand eller med maskin. Tillsätt vattnet och arbeta ihop allt till en deg. Låt degen vila i kylen ca 15 minuter.
- Kavla ut degen och tryck ut den i en springform, 22-24 cm i diameter. Nagga degen och förgrädda 15 minuter. Sänk värmen till 175 grader när du tar ut kakan.
- Gör fyllningen: Blanda kesella, socker, ägg och citronsaft. Häll fyllningen i pajskalet, grädda 35 minuter.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll hallon, spara ev. några till garnering, och socker i en kastrull och värm tills sockret har smält och fruktkött och saft börjat släppa från kärnorna.
- Häll hallonen i en sil och låt saften rinna av i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma hallonsåsen. Rör tills de smält. Låt såsen svalna något.
- Häll såsen över kakan medan den fortfarande är i springformen. Låt gelén stelna i kylen ca 30 minuter. Lossa kakan från formen med en kniv och lägg över den på ett serveringsfast. Garnera ev med hallon.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Cheesecake
Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...