Cheesecake med irish créam:

Serverar: 12 portioner

Tid: 2 timmar

Mmmmmm.

Ingredienser

  • Olja, att pensla formen med
  • 175 g små kakaor med choklad
  • 55 g smör
  • Fyllning
  • 225 g mörk blockchoklad
  • 225 g mjölkchoklad
  • 2 dl råsocker
  • 350 g créme cheese
  • 4 1/4 dl vispgrädde, vispad
  • 3 msk Irish cream likör
  • Créme fraiche eller gräddfil
  • Färsk frukt till serveringen
  • Instruktioner

    1. Klä bottnen i en 20 cm stor springform med folie och pensla sidorna med olja. Lägg kakorna i en plastpåse och krossa dem med kavel. Lägg smöret i en kastrull och värm försiktigt tills det precis smält. Rör då ner det i kaksmulorna. Tryck fast kaksmeten i botten och ställ formen i kylskåpet i en timme.
    2. Till fyllningen: Smält block- och mjölkchoklad, rör om och ställ att svalna. Häll socker och créam cheese i en stor skål och vispa blandningen slät. Vänd sedan ner den vispade grädden. Vänd försiktigt ner smeten i den smälta chokladen och rör ner Irish créam. Skeda fyllingen över den kalla kakbotten i formen och jämna till ytan. Täck över och ställ kallt i kylskåpet i minst två timmar, eller tills kakan känns fast. Lyft över till ett serveringsfat och skär i små tårtbitar. Servera tillsammans med en sked crème fraiche och färsk frukt.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben