Cheesecake med kaffekräm och Baileys

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Har inte provat detta recept med det ser gott ut.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g digestivekex
  • 75 g smör
  • Kaffekräm
  • 100 g choklad
  • 3 msk smör
  • 2 msk starkt kallt kaffe
  • Likörkräm
  • 4 dl vispgrädde
  • 3/4 dl socker
  • 400 g philadelphiaost
  • 7 msk Baileys likör
  • 7 gelatinblad
  • Garnering
  • Riven choklad till garnering
  • Instruktioner

    Mixa kex och smör till en jämn deg. Tryck ut degen i en form, ca 22 cm i diameter, och ställ in i kylen. Smält choklad och smör i ett vattenbad. Rör ner kaffet. Bred ut chokladkrämen över digestivebottnen. Vispa grädden och tillsätt socker. Blanda ner philadelphiaosten och rör till en jämn smet. Tillsätt Bailey´s och blanda väl. Lägg gelatinbladen i blöt i ca 5 minuter. Smält långsamt i en kastrull med lite vatten i. Häll ner gelatinet i en fin stråle i smeten och rör runt ordentligt. Häll upp smeten i formen och ställ in i kylen, minst 1 timme. Garnera med lite riven choklad vid servering.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben