Cheesecake med rökt fårfiol och löjrom

Serverar: 8-10 portioner

Vacker och läcker cheesecake med rökt kött och pepparrot som är en klassisk smakkombination.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 200 g kavring
  • Fyllning
  • 150 g rökt fårfiol i tunna skivor
  • 2 dl créme fraiche
  • 200 g rumsvarm philadelphiaost
  • 2-3 msk riven pepparrot
  • 1 msk dijonsenap
  • 4 gelatinblad
  • Garnering
  • 100 g löjrom
  • Gräslök
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna. Smula brödet i matberedare. Tillsätt smöret och blanda med brödsmulorna. Häll över i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna med handen över botten och en bit upp på formen kant. Ställ formen i kylen i minst 1 timme.
    2. Hacka köttet. Blanda créme fraiche, ost, pepparrot, senap och kött. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på väldigt svag värme. Ta från värmen, rör ner 3 msk av fyllningen i gelatinet. Häll över smeten i skålen med fyllning och blanda noga.
    3. Bred ut fyllningen över bottnen, täck med plastfolie och låt tårtan stelna i kylen i minst 4 timmar. Bred på löjrom och strö över hackad gräslök.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben