Cheesecake med smak av västerbotten

Serverar: 8 portioner

Tid: 3 timmar 30 minuter

En lite annorlunda cheescake.

Ingredienser

  • 50 g smält smör
  • 200 g kavring
  • 5 gelantinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g lagrad västerbottensost
  • ½ knippe gräslök
  • 1 rödlök
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda smält smör och bröd i en matberedare, mixa. Klä en brödform med plastfilm. Tryck ut brödmixet i botten till en halv cm tjocklek.
    2. Blötlägg gelatin i kallt vatten. Koka grädde i en kastrull. Dra åt sidan och riv ner ost. Rör om så att osten smälter. Smaka av med salt och peppar krama ur vattnet ur gelatinet. Lägg ner det i gräddblandningen. Rör om och häll blandningen över brödmixet.
    3. Ställ in i kylskåp i 3 timmar.
    4. Skala rödlök. Finhacka den och gräslöken. Lyft upp cheesecaken ur formen. Toppa med den hackade löken.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben