Kycklingfilé i filopaket med smak av västerbotten

Serverar: 4 portioner

Frasigt, saftigt och smakrikt. Kycklingfilé fylld med Västerbottensost är utmärkt att bjuda på. Den går fint att förbereda och sedan bara grädda när det är dags för servering.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 200 g Västerbottensost
  • en förpackning filodeg
  • 100 g Svenskt Smör
  • 1 ägg
  • svampsås
  • 200 g champinjoner
  • 2 dl Vispgrädde
  • 1 msk soja
  • salt och peppar
  • tillbehör
  • bladspenat och tomater
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°. Stek kycklingfiléerna runt om ca 5-10 min. Låt dem svalna, krydda runt om. Skär en ficka i varje filé och fyll med en bit ost. Smält smöret och pensla 4 filoark. Lägg arken ovanpå varandra, dela dem i fyra bitar. Svep varje filé i fyra lager ark. Nyp/vik ihop paketen och pensla med uppvispat ägg. Stek dem i ugn 20 minuter. Låt tomaterna steka med i ugnen. Skiva och bryn svampen under tiden. Häll på grädde och soja och låt koka ihop tills såsen är krämig. Krydda med salt och peppar. Servera med smörsvängd bladspenat.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (3)

    millis00 23 februari 2009

    Detta var verkligen supergott, mkt gotta tt bjuda på till dina vänner.

    marsha73 21 maj 2010

    Fantastiskrätt som blev mycket uppskattad

    singthesorrow 8 januari 2011

    Vart kan man köpa filodeg? Har aldrig hört om det innan :P

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben