Cheesecake rulltårta

En fröjd för både gom och öga på sommarens kaffebord.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl mjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vispad grädde
  • 3/4 hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de övriga ingredienserna och vänd ner i äggblandningen.
    2. Bred ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna. Grädda i ca. 5 min i 225 grader.
    3. Strö socker över den varma kakan och stjälp upp på ett bakplåtspapper. Låt svalna.
    4. Fyllning: Rör samman philadelphiaost med siktat florsocker och vaniljsocker. Vispa grädden och vänd ner lite i taget i ostsmeten.
    5. Bred fyllningen över den kalla kakan och ringla hallonsylt över. Rulla ihop och låt kakan vila kallt i en timme innan servering.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (2)

    nillo 19 maj 2013

    Mmmmmmmm !!! Så enkel och riktigt, riktigt god !

    Kira68 14 juni 2013

    Mycket smarrig och enkel att göra :) Höga betyg från oss.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben