Cheesecakebrownie med fluffig hallongrädde

Serverar: 18 portioner

Allt-i-ett: kladdig brownie, krämig cheesecake och ljuvligt fluffig hallongrädde.

Ingredienser

  • Brownie
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 4 dl florsocker
  • 3 ägg, rumsvarma
  • 2 dl vetemjöl
  • Cheesecake
  • 400 g färskost, t.ex. Philadelphia
  • 2 1/4 dl florsocker
  • ½ tsk vaniljextrakt
  • 2 ägg, rumsvarma
  • Hallongrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 3/4 dl florsocker
  • 150 g hallon, färska eller frysta och tinade
  • Garnering
  • Hallon, färska
  • Instruktioner

    1. Brownie: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna, 22x33 cm. Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa smör och florsocker krämigt med elvisp i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa efter varje. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och vispa kraftigt så att smeten blir helt slät. Häll långsamt ner den smälta chokladen samtidigt som du vispar. Klicka i smeten i formen och jämna till ytan.
    2. Cheesecake: Vispa färskost, florsocker och vaniljextrakt på låg hastighet med elvisp till en slät smet. Vispa ner äggen, ett i taget. Vispa tills smeten är helt slät. Häll smeten ovanpå browniesmeten och jämna försiktigt till ytan. Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter eller tills cheesecakeslagret känns fast och är lätt gyllenbrunt längs kanterna. Låt kakan kallna helt. Täck därefter över den och låt den stå kallt i minst 2 timmar, gärna över natten.
    3. Hallongrädde: Vispa grädde, florsocker och hallon med elvisp tills grädden är ganska tjock men inte helt fast.
    4. Lyft kakan ur formen. Skär den i rutor. Bred eller spritsa en rejäl klick hallongrädde ovanpå varje bit. Garnera kakan med färska hallon.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 30 min
    16-18
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben