Cheesecakebrownies

Serverar: 12 portioner

Väldigt mäktig och sjukt god!

Ingredienser

  • 125 g smör, plus extra till formen
  • 2 dl vetemjöl, plus extra till pudring
  • 125 mörk blockchoklad
  • 2 1/4 dl strösocker
  • 2 ägg, lätt uppvispade
  • ½ dl mjölk
  • Topping
  • 500 g färskost
  • 1 ½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/4 dl naturell yoghurt
  • Smält choklad, att ringla över
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 175 grader. Smöra och mjöla lätt en 23 cm i diameter stor rund form. Smält smör och choklad i en kastrull över låg värme under omrörning tills allt är slätt.
    2. Ta bort från värmen och vispa ner sockret. Tillsätt ägg och mjölk, vispa ordentligt. Tillsätt mjöl, rör om tills det precis blandats.
    3. Fördela smeten jämnt i formen. Grädda i 25 minuter. Ta ut kakan och sänk värmen till 150 grader.
    4. Gör toppingen genom att vispa samman färskost, socker, ägg och vaniljsocker i en skål tills allt blandats väl. Rör ner yoghurten och häll sedan toppingen över kakan i formen.
    5. Grädda i ytterligare 45-55 minuter, eller tills kakan knappt har stelnat.
    6. Lossa kakan längs formens kanter med en kniv. Låt svalna något innan den tas upp ur formen.
    7. Förvara i kylskåp i minst 4 timmar eller över natten innan du skär den i bitar. Ringla smält choklad över och servera choklad doppade jordgubbar till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lisajansson 5 april 2011

    blir chokladdelen kladdig/saftig eller mer åt det torra hållet?

    evveliiiinaa 6 april 2011

    Den blir inte åt det torra hållet iaf men jag vet inte hur jag ska förklara hur den blir heller :) Vi kan säga att den är både mjuk saftig och lite kladdig :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben