Cheesecakebrownies

Serverar: 20 portioner

Dessa lyxiga brownies bör bakas med kvalitetschoklad. De är mäktiga, saftiga och supergoda. En ljuvlig kombination av brownies och cheesecake.

Ingredienser

  • Botten
  • 250 g grovhackad mörk choklad
  • 250 g osaltat smör
  • 6 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • Fyllning
  • 125 g ricottaost
  • 75 g färskost, t ex philadelphia
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form, ca 20x30 cm, och lägg i ett bakplåtspapper.
    2. Börja med att göra fyllningen. Blanda de båda ostsorterna. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg, grädde och mjöl. Rör tills alla klumpar är borta, men vispa inte smeten.
    3. Gör bottnen. Lägg den hackade chokladen och smöret i en tjockbottnad kastrull och låt smälta på svag värme. Låt svalna något. Vispa samman ägg, strösocker och vaniljsocker. Vispa inte för länge.
    4. Rör ner den smälta chokladblandningen i sockersmeten. Vänd sedan ner mjöl och salt.
    5. Häll chokladsmeten i formen. Häll sedan ner fyllningen och skapa ett ojämnt mönster med en gaffel. Blanda inte smeterna för mycket.
    6. Grädda kakan ca 30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten när du tar ut den ur ugnen. Låt kakan bli rumstempererad innan du skär den i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben