Dessa lyxiga brownies bör bakas med kvalitetschoklad. De är mäktiga, saftiga och supergoda. En ljuvlig kombination av brownies och cheesecake.
Ingredienser
Botten
250 g grovhackad mörk choklad
250 g osaltat smör
6 ägg
6 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
1 nypa salt
Fyllning
125 g ricottaost
75 g färskost, t ex philadelphia
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form, ca 20x30 cm, och lägg i ett bakplåtspapper.
- Börja med att göra fyllningen. Blanda de båda ostsorterna. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg, grädde och mjöl. Rör tills alla klumpar är borta, men vispa inte smeten.
- Gör bottnen. Lägg den hackade chokladen och smöret i en tjockbottnad kastrull och låt smälta på svag värme. Låt svalna något. Vispa samman ägg, strösocker och vaniljsocker. Vispa inte för länge.
- Rör ner den smälta chokladblandningen i sockersmeten. Vänd sedan ner mjöl och salt.
- Häll chokladsmeten i formen. Häll sedan ner fyllningen och skapa ett ojämnt mönster med en gaffel. Blanda inte smeterna för mycket.
- Grädda kakan ca 30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten när du tar ut den ur ugnen. Låt kakan bli rumstempererad innan du skär den i bitar.
Liknande recept
Kommentarer (0)