Cheesecakepaj med kräftstjärtar

En jättegod kall paj, där smakerna kan varieras genom att exempelvis använda smaksatt creme fraiche (uteslut då ev. pepparrotsvispen)

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 100 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 150 g philadelphiaost light
  • 1/2 dl pepparrotsvisp
  • 4 gelatinblad
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk citronsaft
  • 1 avocado
  • 1 burk kräftstjärtar i lag
  • Instruktioner

    1. Kör vetemjöl, sesamfrön och tärnat smör till en smulig massa i matberedare. Tillsätt vattnet och kör tills degen blir en boll.
    2. Ta upp degen och tryck ut den i en avlång pajform, 10x34 cm stor. Låt den stå kallt i kylen 30 minuter.
    3. Nagga pajdegen och grädda pajskalet ca 20 minuter i mitten av ugnen. Låt pajskalet kallna.
    4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Krama ur dem och smält dem i en kastrull på svag värme eller i en kopp i mikron 20 sekunder.
    5. Vispa samman creme fraiche, philadelphiaost och pepparrotsvisp. Rör ned de något avsvalnade gelatinbladen. Tillsätt dill, salt, peppar och 1 msk av citronsaften. Bred blandningen i pajskalet. Ställ in pajen i kylen för att stelna, ca 1 timme.
    6. Tärna avocadon och blanda med 1 msk citronsaft. Lägg avocadon i mitten av pajen, med kräftstjärtarna runt om. Dekorera gärna med dillkvistar eller gräslöksstrån.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben