Cheesecakepaj med kräftstjärtar
En jättegod kall paj, där smakerna kan varieras genom att exempelvis använda smaksatt creme fraiche (uteslut då ev. pepparrotsvispen)
Ingredienser
Pajdeg
2 dl vetemjöl
1/2 dl sesamfrön
100 g smör
2 msk vatten
Fyllning
2 dl lätt creme fraiche
150 g philadelphiaost light
1/2 dl pepparrotsvisp
4 gelatinblad
1/2 dl finhackad dill
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk citronsaft
1 avocado
1 burk kräftstjärtar i lag
Instruktioner
- Kör vetemjöl, sesamfrön och tärnat smör till en smulig massa i matberedare. Tillsätt vattnet och kör tills degen blir en boll.
- Ta upp degen och tryck ut den i en avlång pajform, 10x34 cm stor. Låt den stå kallt i kylen 30 minuter.
- Nagga pajdegen och grädda pajskalet ca 20 minuter i mitten av ugnen. Låt pajskalet kallna.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Krama ur dem och smält dem i en kastrull på svag värme eller i en kopp i mikron 20 sekunder.
- Vispa samman creme fraiche, philadelphiaost och pepparrotsvisp. Rör ned de något avsvalnade gelatinbladen. Tillsätt dill, salt, peppar och 1 msk av citronsaften. Bred blandningen i pajskalet. Ställ in pajen i kylen för att stelna, ca 1 timme.
- Tärna avocadon och blanda med 1 msk citronsaft. Lägg avocadon i mitten av pajen, med kräftstjärtarna runt om. Dekorera gärna med dillkvistar eller gräslöksstrån.
Liknande recept
Kommentarer (0)